SPECIALIST PÅ STÅLTEKNIK

 

Vi tycker det är viktigt att våra kunder vet hur vi arbetar och känner sig trygga med vårt arbetssätt. En trygghet grundad i förståelsen i att vi verkligen kan vår sak och brinner för vad vi gör. Med decennier av ackumulerad kunskap och erfarenhet kan vi tryggt påstå att vi är specialister på stålkonstruktioner och verkligen kan vår sak.

BIM

Vår konstruktionsavdelning projekterar stålkonstruktioner och stomsystem med hjälp av Tekla Structures. En BIM-programvara där konstruktören modellerar stålkonstruktionen i 3D. Denna modell går att exportera till ett antal olika 3D-format och användas för att samordna konstruktionen med arkitekter, installatörer och entreprenörer. När stålkonstruktionen är färdigprojekterad så används programvaran för att generera tillverknings- och montageunderlag.

DET HÅLLER

Beräkningar för att verifiera våra konstruktioner utförs med mjukvaror från ett antal kända leverantörer. Detta för att vi på bästa sätt ska kunna jämföra och verifiera resultaten. Beräkningsprogramvaran för Ranaverkens egna fackverksbalk är utvecklad internt tillsammans med en av våra långvariga underkonsulter. Att utveckla egna beräkningsprogram är inget nytt på Ranaverken då vi under många år ledde utvecklingen av svetsade balkar med profilerad livplåt, så kallade Ranabalkar. En balktyp som numera är avvecklad och ersatt av Ranaverkens fackverksbalk.

Kvalitetssäkring under så väl projektering som produktion tar vi på största allvar och att vara uppdaterad med de senaste kraven i normer och standarder är en självklarhet. Vi kan ge dig som kund ett gediget teknikstöd för alla typer av stålkonstruktioner. Vår ståltekniska kompetens är erkänt stor och vi kan garantera dig en trygg resa fram till färdig byggnad.

FRAMTIDENS BRANSCHSTANDARD

Ranaverkens deltar i arbetet med framtidens dimensionerings- och utförandestandarder för stålkonstruktioner. Detta genom att delta i SIS tekniska kommitté TK188. Ett värdefullt arbete som samlar expertkunskap från hela branschen och påverkar morgondagens standarder. Eurokoderna är de gemensamma europeiska dimensionerings- och konstruktionsreglerna för bärverk till byggnader och anläggningar. Kontakta oss för ytterligare teknisk information


Daniel Ljus
Konstruktionschef

Kontakta mig för mer information.

Tel 0512-292 39 daniel.ljus
@ranaverken.se


VILKEN ÄR DIN YRKESROLL?

BYGGARE

FASTIGHETSÄGARE

KONSTRUKTÖR

HALLBYGGARE

RANAVERKEN
Ranaverken bygger allt från tillbyggnader till stora byggkomplex.
Vi har 60 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare.
Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.
KONTAKT

Köpmansgatan 48
53492 Tråvad
Tel: 0512-29200
rana@ranaverken.se

ranaverken högsta kreditvärdighet