Kortfakta 

Projekt: 2016-062
Kommun: Vara
Bredd: 6 m
Längd: 80 m

Projektansvariga

Tore Nilsson

Tore Nilsson

Försäljningschef

Tel 0512-292 22
tore.nilsson@ranaverken.se

Ulf Gustafsson

Ulf Gustafsson

Montageledare

Tel 0512-292 30
ulf.gustafsson@ranaverken.se

VEDUMS KÖK & BAD

Först fick vi uppdraget att leverera stålstomme och tak till Vedum kök & bads nya logistikhall på ca 10.000m². När vi nästan var klara med stålbyggnaden fick vi också uppdraget att uppföra en transportbro över järnvägsspåren från deras befintliga produktionsfabrik till den nya logistikhallen.
I uppdraget ingick det att svetsa ihop samt att montera den bärande konstruktionens alla delar. Bron består totalt av fem olika sektioner som p.g.a. av sin skrymmande storlek fick svetsats ihop av vår personal på plats i Vedum kök & bads nya logistikhall. När pelarna var på plats, var det dags för bromodulerna att monteras, något som var tvunget att ske nattetid, för att inte störa järnvägstrafiken. Vädret som länge hade varit blåsigt var nu det bästa tänkbara, en magiskt ljus juni natt som nästan var helt vindstilla.

 Monteringen är ett pussel som ställer vår kompetens på sin spets. Vi tar alltid ett övergripande ansvar för att manskap och material koordineras för ett effektivt monteringsarbete. Vi ser till att alla de olika delarna faller på plats.


Modulerna transporterades ut på en lågbyggd specialtrailer med många små styrbara hjulaxlar. En 500 tons Liebherr mobilkran såg tillsammans med våra montörer till att sektionerna kom tryggt och säkert på plats. Med dem perfekta förhållandena som rådde, lyckades vi även att förkorta monteringstiden med ett dygn. Vilket resulterade i minskade kran kostnader och att järnvägstrafiken kunde fungera som vanligt. Till transportbron har vi använt 125 ton stål. Bron mäter 80 meter och den tyngsta sektionen över järnvägsspåren väger 57 ton.

VILKEN ÄR DIN YRKESROLL?

BYGGARE

FASTIGHETSÄGARE

KONSTRUKTÖR

HALLBYGGARE

RANAVERKEN
Ranaverken bygger allt från tillbyggnader till stora byggkomplex.
Vi har 60 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare.
Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.
KONTAKT

Köpmansgatan 48
53492 Tråvad
Tel: 0512-29200
rana@ranaverken.se

ranaverken högsta kreditvärdighet