Tillbyggnad av produktionslokal

Projektdeltagare

I Vänersborgs kärna hittar vi VBG Truck Equipment som är världsledande inom lastbils- och släpvagnsutrustning.

De senaste åren har verksamheten växt och i samma takt även behovet av mer utrymme för produktions-, personal- och logistikytor.

Rana stålbyggnad var på plats redan 2018 när första utbyggnaden gjordes och fick återigen förtroendet att projektera, tillverka och montera ytterligare en tillbyggnad.

Vi har varit väldigt nöjda med samarbetet med Rana, det flyter på bra när alla i projektet kan sin sak och jobbar mot samma mål.
– Martin Blom, project manager Onspot, VBG Truck Equipment

Denna gången är stålhallen ca 60×54 meter i storlek och uppdelad i två olika sektioner. Ena sektionen är anpassad för logistik med upphöjda portar för lastning & lossning och den andra delen är anpassad för produktion samt försedd med hdf-bjälklag där personalytor så som kontor och matsal kommer få ta plats.

Martin berättar också att de från början ville göra medvetna val för att minska framtida energiförbrukning. Därför har vi valt extra tjocka väggpaneler med mineralull och bad Rana att ha med flera solcellsanläggningar i konstruktionsberäkningarna. Vid vårt besök är i november är 1 stor anläggning redan installerad och resterande tak och stomme är förbered för fler!

”Utöver byggnaden i sig är jag också väldigt nöjd med samarbetet. Det är en mycket trevlig arbetsplats och en kund som varit en ren fröjd att arbeta med!” – Andreas Bäck, Arbetsledare

Du kanske även är intresserad av detta projekt: 
ORY Lastbilsverkstad i Örebro

  Kortfakta 

Projekt:  2022-042
Kommun: Vänersborg
Storlek:  3280
Färdigt:  2023 November

VILKEN ÄR DIN YRKESROLL?

BYGGARE

FASTIGHETSÄGARE

KONSTRUKTÖR

HALLBYGGARE

RANAVERKEN
Ranaverken bygger allt från tillbyggnader till stora byggkomplex.
Vi har 60 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare.
Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.
KONTAKT

Köpmansgatan 48
53492 Tråvad
Tel: 0512-29200
rana@ranaverken.se

ranaverken högsta kreditvärdighet