Storsatsning hos ICA Maxi Falköping!

Den populära mataffären på Ålleberg Center i Falköping klargjorde i början av 2023 att det var dags för en satsning där sammanlagt 1300m² skulle adderas till butiken som för 10 år sedan gick från att vara ett Ica Kvantum till Ica Maxi.

– Det känns jättebra. Det är tack vare att vi har mycket kunder som kommer tillbaks, för det är det som är grunden för allt som vi gör, säger Magnus Moberg, handlare, till Falköpings tidning.

Projekt:  2022-043
Kommun: Falköping
Storlek:  1300
Färdigt:  Januari 2024 

Byggprojektet kan delas upp i 3 etapper

Onlineuthämtning

Del 1 som man väljer att satsa på är onlineuthämtningen som sedan pandemin är och fortsätter vara en välanvänd service.

Större butiksyta

Del 2 är en utbyggnad av butiken som kommer användas för att utöka sortmentet samt bredda gångar som tidigare inte haft optimal bredd.

Bättre logistik

Del 3 är inlastningsdelen som byggs ut för att möjligöra smidig hantering av det stora flöde av varor som anländer till butiken varje dag.

"Det man vill ha ut av en butik!"

Förutom de 3 större byggnationerna som nämns ovan kommer byggnaden omges av sammanlagt 3 nya skärmtak som alla har i uppdrag att skydda specifika platser från väder och vind.

”Känslan är att man som kund kommer få en väldigt bra upplevelse där byggnadens respektive delar erbjuder det man, utöver sortimentet, vill ha ut av en butik. Exempelvis regnskydd vid onlineuthämtningen och plats för både kundvagnar och barnvagnar att mötas utan problem i butikens gångar.” – Andreas Bäck, byggledare Rana Stålbyggnad 

Utanpå stålbyggnaden har panelerna försetts med tegel i botten och sedan fasadbeklädnad som går hand i hand med Ica Maxis övriga butikskoncept.

Läs mer om våra stålhallar och hur vi arbetar. 

Lindex omnilager alingsås

 Att få ha varit delaktig i ICA Maxi Falköpings satsning har varit väldigt roligt, intressant och givande. Det var ett utav mina första projekt som konstruktör på Rana och jag hoppas det blir fler som går i stil med detta! – Herman, Konstruktör Rana stålbyggnad

 


Projektdeltagare

Du hittar projektet här

Andreas Bäck

Andreas Bäck

Arbetsledare

Herman Hallgren

Herman Hallgren

Konstruktör

VILKEN ÄR DIN YRKESROLL?

BYGGARE

FASTIGHETSÄGARE

KONSTRUKTÖR

HALLBYGGARE

RANAVERKEN
Ranaverken bygger allt från tillbyggnader till stora byggkomplex.
Vi har 60 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare.
Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.
KONTAKT

Köpmansgatan 48
53492 Tråvad
Tel: 0512-29200
rana@ranaverken.se

ranaverken högsta kreditvärdighet