Av en slump fick jag se att det fanns MTB-O så jag testade och tyckte det var väldigt roligt och blev fast! – Elvira Larsson


 

Elvira laddar inför mästerskap!

Nu är det bara dagar kvar till det stundande mästerskapet i MTB-O i Portugal där vår sponsortagare Elvira är med och tävlar om titlarna! Sedan innan har hon bland annat hela 7 SM-guld, 2 VM-Brons, EM guld & silver samt en 10:e placering på cykelvasan. Nu tar vi tempen inför kommande EM och får veta hur vägen hit sett ut.

Hur kom det sig att du blivit en av Sveriges vassaste inom MTB-O?

Jag började med orienteringslöpning när jag var runt 10 år. När jag var runt 15 år kunde jag inte springa under en period vilket gjorde att jag började cykla istället. Av en slump fick jag se att det fanns MTB-O så jag testade och tyckte det var väldigt roligt och blev fast! Det bästa med MTB-O är kombinationen, det gäller att hålla hög fart i cyklingen samtidigt som man måste vara koncentrerad och hänga med i orienteringen. Det gäller att ta snabba beslut och sen tro på det. Tvekar man är det kört.

 

Nästa vecka är det dags för mästerskap igen, hur känns formen?

Formen känns lovande. Jag har fått 1,5 år efter en fotledsoperation där jag kunnat bygga upp kroppen med mycket grundträning, samtidigt som jag fått vara i princip helt skadefri. Nu är det lätt träning som gäller sista veckorna innan mästerskapet så hoppas jag att jag ska lyckas tima in den där formtoppen lagom till mästerskapet börjar.

 

Hur funkar det dagarna innan ett mästerskap?

Vi är 17 aktiva seniorer och juniorer som är med detta mästerskap. Förutom att vi tävlar individuellt, förutom stafetten, så fungerar vi som ett lag/grupp. Vi kommer åka ner till Portugal ett par dagar innan mästerskapet och ha ett upptaktsläger tillsammans där vi bor, tränar och umgås tillsammans. Även under själva mästerskapet umgås vi väldigt mycket med varandra, även om de såklart blir mycket fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv för att prestera på topp.

 

Tre roliga fakta om dig: 

1. Enligt anställda på Ranaverken har jag en väldigt fin och naturlig golfsving… (Har provat på det en gång och lyckades då göra en birdie)

2. Skulle kunna leva på enbart tomatsås

3. Susar fram genom skogen, precis intill träden, med en hjälm som enda skydd var och varannan dag trots att jag jobbar med säkerhet för trafikanter på och utanför vägarna.

Tre roliga fakta om dig:

1. Enligt anställda på Ranaverken har jag en väldigt fin och naturlig golfsving… (Har provat på det en gång och lyckades då göra en birdie)

2. Skulle kunna leva på enbart tomatsås

3. Susar fram genom skogen, precis intill träden, med en hjälm som enda skydd var och varannan dag trots att jag jobbar med säkerhet för trafikanter på och utanför vägarna.

Elvira laddar inför mästerskap!

Nu är det bara dagar kvar till det stundande mästerskapet i MTB-O i Portugal där vår sponsortagare Elvira är med och tävlar om titlarna! Sedan innan har hon bland annat hela 7 SM-guld, 2 VM-Brons, EM guld & silver samt en 10:e placering på cykelvasan. Nu tar vi tempen inför kommande EM och får veta hur vägen hit sett ut.

Hur kom det sig att du blivit en av Sveriges vassaste inom MTB-O?

Jag började med orienteringslöpning när jag var runt 10 år. När jag var runt 15 år kunde jag inte springa under en period vilket gjorde att jag började cykla istället. Av en slump fick jag se att det fanns MTB-O så jag testade och tyckte det var väldigt roligt och blev fast! Det bästa med MTB-O är kombinationen, det gäller att hålla hög fart i cyklingen samtidigt som man måste vara koncentrerad och hänga med i orienteringen. Det gäller att ta snabba beslut och sen tro på det. Tvekar man är det kört.

Nästa vecka är det dags för mästerskap igen, hur känns formen?

Formen känns lovande. Jag har fått 1,5 år efter en fotledsoperation där jag kunnat bygga upp kroppen med mycket grundträning, samtidigt som jag fått vara i princip helt skadefri. Nu är det lätt träning som gäller sista veckorna innan mästerskapet så hoppas jag att jag ska lyckas tima in den där formtoppen lagom till mästerskapet börjar.

Hur funkar det dagarna innan ett mästerskap?

Vi är 17 aktiva seniorer och juniorer som är med detta mästerskap. Förutom att vi tävlar individuellt, förutom stafetten, så fungerar vi som ett lag/grupp. Vi kommer åka ner till Portugal ett par dagar innan mästerskapet och ha ett upptaktsläger tillsammans där vi bor, tränar och umgås tillsammans. Även under själva mästerskapet umgås vi väldigt mycket med varandra, även om de såklart blir mycket fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv för att prestera på topp.

 

Vi på Rana önskar dig ett stort lycka till och ser fram emot att följa alla tävlingar och mästerskap som väntar!

 


 Av en slump fick jag se att det fanns MTB-O så jag testade och tyckte det var väldigt roligt och blev fast! – Elvira Larsson


RANAVERKEN
Ranaverken bygger allt från tillbyggnader till stora byggkomplex.
Vi har 60 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare.
Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.
KONTAKT

Köpmansgatan 48
53492 Tråvad
Tel: 0512-29200
rana@ranaverken.se

ranaverken högsta kreditvärdighet