Kortfakta 

Kommun: Göteborg
Yta: 24 000m²

SCHENKER, GÖTEBORG

Göteborgs hamn har investerat i ett nytt logistikcenter i anslutning till hamnen som hyrs ut till Schenker. Det 24 000 kvadratmeter stora logistikcentret i Arendal, precis intill Göteborgs Hamn, är huvudsakligen ämnat för importgods som kommer att hanteras i lagret innan det går vidare till svenska slutkonsumenter.

 Strukturen i hallen bygger på fackverksbalkens effektiva utformning som möjliggör stora och öppna ytor utan pelare. Det ger stora fördelar när flexibilitet och framkomlighet är i fokus.


Det nya logistikcentret innebär ökade volymer för Göteborgs Hamn. Terminalen kan hantera 5 000 TEU (tjugofotscontainrar) på ett år, och en stor del av dessa är helt nya volymer för hamnen. I år skeppas cirka 900 000 containrar totalt via Göteborgs Hamn.Ranaverken har levererat och med egna montörer monterat stålstomme, entresol, väggar och tak. Mängden stål som användes till projektet är ca 600 ton.

 

VILKEN ÄR DIN YRKESROLL?

BYGGARE

FASTIGHETSÄGARE

KONSTRUKTÖR

HALLBYGGARE

RANAVERKEN
Ranaverken bygger allt från tillbyggnader till stora byggkomplex.
Vi har 60 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare.
Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.
KONTAKT

Köpmansgatan 48
53492 Tråvad
Tel: 0512-29200
rana@ranaverken.se

ranaverken högsta kreditvärdighet