SP Storsatsar i Borås

Ranaverken har fått uppdraget att medverka i byggandet av SPs nya stora testkammare, AWITAR. SP gör en betydande satsning och investerar i ett nytt elektroniklaboratorium i Borås. Här ska framtidens fordon få sin elektronik störningsprovad i ett världsledande labb för att säkerhetsställa funktionalitet och kommande lagkrav.

AWITAR, Automotive Wireless Test and Research Facility, är designad för att möta framtida tekniker och krav. Här ska elektronik stresstestas för att säkerställa att omgivningen inte störs, och att elektroniken inte störs av omgivningen. Det kallas EMC, vilket betyder elektromagnetisk kompatibilitet.

I Ranaverkens uppdrag ingår att leverera en komplett vädertät byggnad i stål.  Den stora testkammaren mäter hela 24 x 45 x 14,3 och inkludera ett trapphus och en 19 meter lång förbindelsebro. Vi kommer även att montera solceller för ökad självförsörjningsgrad av klimatsmart ström.

Montagestart för Ranaverken är beräknad till v 42 och anläggningen ska vara färdig i sin helhet år 2018.

Klicka här: för att följa byggnationen.

 

 

 

 

 

 

 

Projekt: 2016-009
Kommun: Borås
Bredd: 24 m
Längd: 45 m
Höjd: 14 m

Yta: 1080 m²

BESÖK OSS

Ranaverken AB
Köpmansgatan 48
534 92 TRÅVAD

KONTAKT

Tel: 0512-292 00 rana@ranaverken.se  

 

RANAVERKEN - STÖRRE ÄN VAD DU TROR

Ranaverken bygger allt från små tillbyggnader till stora byggkomplex. Vi har mer än 50 års erfarenhet och är en av Sveriges största stålbyggare. Det betyder för oss att vi är en kompetent partner som kan ge dig de värdefulla råd och tips som du kan behöva i byggprocessen.